Het zaadje voor de bloeiende wijngaard waartoe Vinadis zou uitgroeien werd geplant in Mont-Dison, in ‘Het land van de Vesder’. In het charmante Mont zou een stenige leembodem (van 3 ha) in het midden op een zuidgeoriënteerde helling immers een bijzonder vruchtbare plaats blijken voor het produceren van kwaliteitswijnen. Denk mei 2019. De eerste wijngaard wordt aangelegd met 14.000 wijnstokken verdeeld over 4 klassieke druivensoorten:
De topdruif uit de Bourgogne: Pinot Noir, hét symbool bij uitstek van kwaliteit, en bekend om zijn aantrekkelijke smaken van rood fruit en zachte toetsen van leer en truffel, die dankzij houtrijping verrijkt worden met ondertonen van zoethout, kaneel en vanille. Een perfecte combinatie van delicatesse en kracht.
Pinot Gris, één van de vier nobele druiven uit de Elzas met een krachtig aroma van perzik, ananas en meloen, die bovendien, na jaren van rijping, ook met toetsen van honing speelt.
De Auxerrois druif: wat minder gekend, maar exceptioneel voor een droge, frisse witte wijn, die helemaal thuis is in onze ‘cool climate’ regio.
Acolon, de druif die voor de gebalanceerde afdronk zorgt in dieprode, fruitige wijnen met subtiele tannines en ondertonen van kersen en pruimen.