Wijndomein

Het zaadje voor de bloeiende wijngaard waartoe Vinadis zou uitgroeien werd geplant in Mont-Dison, in ‘Het land van de Vesder’. In het charmante Mont zou een stenige leembodem (van 3 ha) in het midden op een zuidgeoriënteerde helling immers een bijzonder vruchtbare plaats blijken voor het produceren van kwaliteitswijnen. Denk mei 2019. De eerste wijngaard wordt aangelegd met 14.000 wijnstokken verdeeld over 4 klassieke druivensoorten:

De topdruif uit de Bourgogne: Pinot Noir, hét symbool bij uitstek van kwaliteit, en bekend om zijn aantrekkelijke smaken van rood fruit en zachte toetsen van leer en truffel, die dankzij houtrijping verrijkt worden met ondertonen van zoethout, kaneel en vanille. Een perfecte combinatie van delicatesse en kracht.

Pinot Gris, één van de vier nobele druiven uit de Elzas met een krachtig aroma van perzik, ananas en meloen, die bovendien, na jaren van rijping, ook met toetsen van honing speelt.

De Auxerrois druif: wat minder gekend, maar exceptioneel voor een droge, frisse witte wijn, die helemaal thuis is in onze ‘cool climate’ regio.

Acolon, de druif die voor de gebalanceerde afdronk zorgt in dieprode, fruitige wijnen met subtiele tannines en ondertonen van kersen en pruimen.

  • Een gezonde variatie van topwijnen Een gezonde variatie van topwijnen
  • Een uitgestrekte wijngaard Een uitgestrekte wijngaard
  • Wij verzorgen voor u een ongeëvenaarde smaakbeleving Wij verzorgen voor u een ongeëvenaarde smaakbeleving
  • In onze eigen wijnmakerij gaan we aan de slag In onze eigen wijnmakerij gaan we aan de slag
  • Volg één van onze interessante rondleidingen omtrent wijn(bouw) Volg één van onze interessante rondleidingen omtrent wijn(bouw)
  • Wij delen graag onze passie voor wijn met u Wij delen graag onze passie voor wijn met u
  • Wijndegustaties en workshops Wijndegustaties en workshops

UITBREIDING &
VARIATIE

Het traject naar wijnen van uitzonderlijk kaliber wordt in 2020 uitgebreid met de aanplanting van een tweede terrein (1,5 hectare), dat zich in het nabijgelegen Wegnez (in ‘Het land van Herve’) bevindt en eveneens aangelegd werd met kwaliteit als voornaamste prioriteit.
Deze uitbreiding was de ideale opportuniteit voor extra variatie in de invulling van ons aanbod. We kozen bewust voor de traditionele combinatie van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay: de heilige drievuldigheid die in rechte lijn naar mousserende wijnen en crémants leidt. Bovendien is het terrein in Mont-Dison ook uitgerust met onze eigen wijnmakerij, waar we alle voorbereidingen treffen om een buitengewoon smakelijke totaalbeleving te verzorgen van alles wat met wijn en wijnbouw te maken heeft.

Uitbreiding en variatie
Degustaties & Workshops

Degustaties &
workshops

Zo bieden we bijvoorbeeld interessante rondleidingen aan, waarin we onze passie voor wijnbouw met anderen delen in een warme, gezellige sfeer. Ook organiseren we degustaties en proeverijen waarin het effect van verschillende wijnsoorten op de smaak van andere lekkernijen, zoals chocolade of kaas, kan worden ervaren. Verder verzorgen we tal van interactieve workshops, die zich zowel in het veld als in de wijnmakerij afspelen.