Wijnen

Pinot noir - Pinot gris

PINOT
NOIR

Hoewel Pinot Noir als de mooiste blauwe druif van de wereld wordt omschreven, is het meteen ook de moeilijkste. Maar deze druif zorgt wel voor wijn die in bijna elke fase van haar leven, zowel jong als gerijpt, erg smaakvol, delicaat en krachtig is. Haar zachte en soepele finish dankt de rode wijn aan haar rood fruit met tonen van truffel en leer, die na houtrijping verrijkt wordt met heerlijke vanille-elementen. Maar in feite is het de lange rijping van de wijn, minimaal 12 maanden op Franse eiken vaten (228l), die zorgt voor verfijnde smaken.

PINOT
GRIS

De frisheid van deze mono-cépagewijn, die overigens een prachtig goudgele kleur heeft, is voornamelijk te danken aan zijn perfecte balans van nog aanwezige zuren met een beetje restsuiker. Het volle, zalvende mondgevoel dat het tropisch fruit toevoegt, is dan weer het schitterende resultaat van een langzame rijping en grote dag/nacht-temperatuurschommelingen die onze cool climate regio typeren. Een ware balsem voor de tong, en nog meer voor de ziel.

ACOLON

Een hoge kleurintensiteit, een goede structuur en een al even goede lengte. Deze rode wijn met een bescheiden hoeveelheid tannine heeft heerlijk mooie fruitaroma’s. Daarom is het een buitengewoon soepele en toegankelijke wijn.

Auxerrois

Een droge witte wijn, wiens aangename aroma’s en frisse smaken van groene appel en een vleugje peer voor een levendige, opwekkende natuur zorgen.

Acolan - Auxerrois
Vinadis brut glas

VINADIS BRUT

Met de traditionele combinatie van dé drie referentiedruiven bij uitstek voor een kwaliteitsvolle schuimwijn, Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, voegen we een mousserende wijn van formaat toe aan ons aanbod. Deze krijgt, na de tweede gisting op fles, een rijping van minimaal 12 maanden sur latte, wat hem zijn befaamde toetsen van brioche, citrus en noten meegeeft. Pinot Noir geeft de wijn zijn karakter, diepte en structuur, maar ook bewaarpotentieel, terwijl Pinot Meunier zorgt voor frisheid en levendigheid. Chardonnay vervolledigt dit smaakvolle plaatje met haar finishing touches van elegantie, lichtvoetigheid en verfijning. Met een kraakheldere, lichtgele kleur en sprankelende belletjes garandeert deze schuimwijn een zinnenprikkelende ervaring, die smaakt naar een feestje.